A blogger 2011.08.13. 20:26

Egy éves Esztergom alternatív művészeti központja

Alig egy éve nyitotta meg kapuit, de azóta az esztergomi alternatív kulturális élet megkerülhetetlen találkozóhelyévé vált a Pázmány Péter utca 7. szám alatt található Kaleidoszkóp Ház.

Az abszolút magánkezdeményezésként létrejött alter művészház az elmúlt egy évben olyan rendezvényeknek adott helyet, mint az egyedi felállású, világzenét, jazzt, improvizatív percussion muzsikát és népdalszerű balladákat vegyítő berlini Manivolanti Ensemble koncertje vagy a 2011-es Piknik Művészeti Fesztivál, ahol fiatal kortárs művészek mutatkoztak be a nagyközönségnek.

A művészeti rendezvényeken túl a Kaleidoszkóp Ház szombatonként - Esztergomban egyedülálló módon - Bolhapiacnak ad helyet.

A Ház fennállásának egy éves évfordulóját nagyszabású műsorral tervezi megünnepelni.

A születésnapi program 16 órától indul, tradicionális jávai tánctanítással, a két középjávai szultáni palota hagyományaiból , majd előadást hallgathatnak meg a vendégek a gamelán zenéről.

Ezt követően batik bemutató, jávai minta rajzolás, selyembatikolás Szarka Andival, majd indonéz étel főzés, bemutató a Cafe Yogya felvezetésében. 

Alternatív lehetőségként a programokkal párhuzamosan diavetítés és kiállítás lesz látható Déry Ágoston fotóiból, valamint beszélgetés a jávai lélek és metafizika hatásáról, élménybeszámoló a trópusi életről Dus Polettel. A gyermekek közben megismerkedhetnek a kaleidoszkóp készítés rejtelmeivel.

A Ház eközben egy kiállításnak is helyt ad, amely a Vietnam északi részén, a hegyek között élő Muong népcsoport által készített szőtteseket, tradicionális technikákkal (batik, keresztszemes hímzés, különféle textilapplikációk) és természetes festékekkel, kézzel készült népművészeti alkotásokat mutat be.

21 órától "Az Esőkirály és a Szépséges Jázminvirág" című jávai mese zenével, tánccal, árnyjátékkal kerül előadásra a Budapesti Indonéz Nagykövetség támogatásával.

22 órától pedig a Szegő Quintet ad koncertet, amit közös jammelés követ a Ház vendégművészeivel.

A belépés ingyenes! 

Címkék:esztergom kaleidoszkóp ház Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://visitesztergom.blog.hu/api/trackback/id/tr163147868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása