A blogger 2011.07.13. 08:56

Rejtett utak Esztergomban - Vízivárosból a Bazilikához

Akik nem riadnak vissza néhány lépcső és egy hegyoldal megmászásától, viszont nem szeretnének a Macskaút napsütötte lépcsőin felmászni a Bazilikához, azoknak ajánlunk most egy vadregényes 5 perces erdei sétát!

Kevesen ismerik a legrövidebb utat, amelyen keresztül eljuthatunk a Vízivárosból a Bazilikához. A Berényi Zsigmond utcán, a dzsámitól úgy 200 méterre kell megtalálnunk utunk kiinduló pontját. Aki észreveszi a fák közt a néhány elkorhadt falépcsőt, máris célegyenesben érezheti magát, hisz innen már csak öt perc séta és a Bazilikánál fog kikötni! 

De a szavak helyett álljon itt inkább egy videó arról, hogy milyen egyszerű és gyors feljutni a magyar egyház fellegvárába!

 

Hidden roads in Esztergom - from the Watertown to the Basilica

Those who do not shrink back from climbing of a few stairs and a mountainside, and would not like to take the sunlit stairs of the Cat Steps up to the Basilica, we would like to offer a romantic five minute walk trough the forest! Few people know of the shortest path, on which we can get from the Watertown to the basilica. We have to find the starting point of our road on Berényi Zsigmond Street, some 200 meters from the mosque. Anyone, who notices the old wooden stairs between the trees, may feel in the home stretch immediately, because it's only a five minute walk from there to the basilica! But instead of words let a video show how easy it is to get up to the Mother Church of Hungary.


View Visit Esztergom in a larger map

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://visitesztergom.blog.hu/api/trackback/id/tr433062588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása